Over ons

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De beginselen van het huidige Verkerk Volvo liggen in 1960. De heer Verkerk senior begint op 16-jarige leeftijd met een handeltje, hij knapt brommers op en verkoopt deze vervolgens door. Het ondernemerschap zit hem in zijn bloed en hij bouwt zijn bedrijfje verder uit met de in- en verkoop van auto’s. Daarnaast taxeert hij auto’s voor meerdere bedrijven en heeft hij een eigen rijschool. In die tijd bevindt de werkplaats zich aan de Obrechtstraat en de showroom aan de Goedestraat, beiden in Utrecht. Na de overname van autobedrijf Landeweer op de Biltstraat in Utrecht heeft Verkerk verschillende dealerschappen gehad. Bij die dealerschappen hoort natuurlijk de verkoop van nieuwe auto’s. Bijzonder voor die tijd was dat Verkerk zelf de inruilauto’s weer verkocht en ook extra occasions inkocht. Zo kon hij alle klanten bereiken, mensen die geïnteresseerd waren in nieuwe of juist in gebruikte auto’s. In 1981 heeft Verkerk het Volvo dealerschap gekregen en al snel daarna zijn de andere dealerschappen afgestoten. 

Verkerk Volvo is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een familiebedrijf met 4 vestigingen. Inmiddels al 60 jaar actief in Utrecht en omgeving en sinds 1981 officieel Volvo-dealer. Voor alle klanten in de regio Utrecht is Verkerk Volvo goed bereikbaar met vestigingen in Bilthoven, Houten, Leidsche Rijn en Utrecht.

 

Iedereen kan bij ons terecht voor de koop of lease van een nieuwe Volvo. Daarnaast hebben wij een groot aantal gebruikte auto’s (ook andere merken occasions) op voorraad. Voor het onderhoud of de APK van uw Volvo kunt u terecht in een van onze werkplaatsen. De vestiging in Utrecht is tevens een Erkend Schadeherstel bedrijf.

 

Tot ziens in een van onze vestigingen!